keskiviikko 9. joulukuuta 2009

"Flow ja suklaa loivat tämän jumalaisen väitöskirjan/vartalon"

Sain reilu kuukausi takaperin hyviä ohjeita ajatus- ja kirjoitusblokkiin Ethnoksen kirjoittajaseminaarista. "Työhuoneessani" onkin nyt seinällä paperilappu, jossa on ranskalaisilla viivoilla muutama komennus, joilla voin saada halutessani työtä etenemään.

- kirjoita siitä, mistä kirjoittaisit, jos et olisi jumissa
- kirjoita siitä, mistä aiot myöhemmin kirjoittaa (voit tehdä listan ja laajentaa sitä myöhemmin kuvauksilla)
- kirjoita laajemman kokonaisuuden pienin mahdollinen osa
- kirjoita sellaisten aiheiden lista, joista haluat lähipäivinä kirjoittaa
- kirjoita ylös se, mitä arvelet voivasi tänään tehdä kirjoitusprojektisi hyväksi

Joskus nimittäin työn aloittaminen tuntuu siltä, kuin komentaisi uhmaikäistä lasta lopettamaan kiukuttelun tai teiniä siivoamaan huoneensa. "Joo joo kohta.." Tunnen onneksi tämän uhmaikäisen kakaran itsessäni niin hyvin, että osaan myös maanittelun jalon taidon. Esimerkiksi eilen jalkauduin Eerikinkadun Coronaan papereiden ja parin kirjan kanssa. Houkuttelin itseäni ajatuksella, että "voit sitten ottaa vaikka hyvää kahvia ja suklaakakun ja vähän selaile sitä kirjaa, kato mitä sieltä löytyy". Sekä "jos tuntuu, ettei jaksa, ihmettele ihmisiä ja ota vaikka vähän lisää sitä suklaakakkua ja kirjoittele vaikka vaan ranskalaisilla viivoilla ajatuksia ylös.. no niin eihän kuulosta niin kamalalta? Ota vähän lisää vielä kakkua.."

Tämän houkuttimen voimin uppouduin muistiinpanoihin ja kirjaan* jopa kahdeksi ja puoleksi tunniksi ja raapustin muutaman sivun ajatuksiakin ylös. Flow maistui hyvältä, mutta niin myös se suklaakakkukin.

Voin väitöskirjan alkuteksteihin laittaa kiitokset niille merimiehille, jotka aikoinaan toivat tuota jumalten mannaa rapakon toiselta puolelta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa, haasta, kerro, keskustele!