torstai 26. marraskuuta 2009

Kuka, missä, milloin ja miksi?

Kuka?
Taustani koostuu sillisalaatista niin kulttuurisen, sosiaalisen kuin koulutuksen näkökulmasta katsottuna. Ruotsalaissyntyinen oululainen, sittemmin monien mutkien kautta Helsinkiin muuttaneena. FM-tutkintoni sain valmiiksi Jyväskylän yliopiston Historian ja etnologian laitokselta keväällä 2009 ja samana syksynä sain oikeuden jatko-opintoihin Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen laitokselle Digitaalisen kulttuurin tutkimukseen. Vapaa-aikanaan kuluttaa mielellään niin tatamia, punttisalia kuin leffateatterin penkkejäkin. Kamerakin pysyy kädessä, mutta amatöörin otteella.

Missä?
Virtuaalinen tutkimuskohde mahdollistaa fyysisen riippumattomuuden, mutta sosiaaliset kuviot taas "pakottavat" vaikuttamaan pääkaupunkiseudulla. Laitokseni fyysinen sijainti on Porissa, jossa käyn tällä hetkellä vain ns. vierailevana tähtenä. Päämajani sijaitsee siis toistaiseksi Helsingissä.

Milloin?
Tutkimukseni valmistumisaikataulu ajoittuu vuosille 2013-2014, mikä tosin on täysin riippuvainen rahoituksesta.

Miksi?
Miksi haluan tutkijaksi? Miksi haluan väitellä? Miksi haluan tutkia kuolemaa ja internetiä? Siksi, koska mikään muu ei tee minua onnelliseksi. CV:ssäni on niin lapsi- ja nuorisotyötä, raksa- ja kotisiivousta, kirjakaupantätiä, museoapulaista ja -opasta, sekä grillintätiä. Melkein jokaisessa työpaikassa on tarjottu vakituista palkkaa ja työsuhdetta. Miksi siis suuntaan epävarmaan tutkijaneloon? No, en osaa muuta. :)

Tämä blogi?
Blogi on lähinnä muistiinpanovälineeni, jolla toivon saavani myös keskustelua aikaiseksi. Suomalaisessa tutkimuskentässä virtuaaliantropologia on vielä suhteellisen hatara käsite, joten toivon olevani myös keskustelunherättäjä sillä suunnalla. Kommentointi on suotavaa, mutta hyvien nettietikettien puitteissa, jookoskookos? Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa, haasta, kerro, keskustele!